پژوهشکدة کردستانشناسی دانشگاه کردستان به عنوان مرکزی مهم برای پژوهش در حوزه مطالعات کُردی، دارای کارنامه ای رنگین و دستاوردهای مهم و با ارزشی است و این پیشرفت و تلاش¬ها ادامه دار است و روزانه کار و فعالیت¬ و برنامه¬هایی علمی، توسط این پژوهشکده اجرا می¬شود و به مکانی برای فراغت خاطر و اندیشه پژوهشگران و علاقمندان و استفاده کردن آنها از خصوصیات این مرکز تبدیل شده است. لازم به ذکر است که بودن چنین مرکزی برای نمایش و نشان دادن اطلاعات و فعالیت¬های خود، نیازمند ایجاد و راه-اندازی سایتی بود که متاسفانه در گذشته این مرکز فاقد چنین چیزی بوده است. خوشبختانه و بعد از تلاش و کوشش¬های فراوان رئیس و اعضا این مرکز، این کمبود جبران و در تاریخ 23/8/1398 در مراسمی و با حضور رئیس و هیئت رئیسة دانشگاه، اساتید، دانشجویان و پژوهشگران پژوهشکده کردستان¬شناسی، از سایت سه زبانه پژوهشکدة کردستان¬شناسی دانشگاه کردستان رونمایی شد.
سایت پژوهشکدة کردستان¬شناسی به فرصتی برای پیشبرد بیشتر و روزافزون مطالعات کُردی تبدیل می¬شود
در آغاز برنامه جناب آقای دکتر بهروز چمن¬آرا رئیس پژوهشکدة کردستان¬شناسی، ضمن خیرمقدم و سپاس بابت حضور مهمانان، خوشحالی خود را در رابطه با ایجاد و به پایان رساندن سایت پژوهشکده کردستان¬شناسی ابراز نمود و آن را مانند دستاوردی مهم و با ارزش برای دانشگاه کردستان و پژوهشکده کردستان¬شناسی وصف کرد. رئیس پژوهشکده کردستان¬شناسی با معرفی لینک این سایت به نشانی ksi.uok.ac.ir سخنان خود را با معرفی و شرح خصوصیات آن آغاز و در ابتدا به ویژگی سه زبانه این سایت که با سه زبان کُردی، فارسی و انگلیسی بر روی آن کار شده و در معرض دید علاقمندان قرار گرفته است اشاره کرد. ایشان در ادامه بحث خود به ویژگیهای این سایت اشاره کردند و گفتند:« ما برای این سایت از صفحات زیادی استفاده کرده¬ایم و در تلاش بوده¬ایم که تمام فعالیت¬هایمان را به زیبایی نشان دهیم، راه-های ارتباطی ما باز باشد و تمام آنهایی که در پژوهشکده کار می¬کنند و فعالیت دارند، نشان داده شوند و پروژه¬های الان و آینده و آنهایی هم که در گذشته انجام شده¬اند، به گونه¬ای اکتیف و به¬روز در معرض دید علاقمندان و آنهایی که مشتاق کار و فعالیت در حوزه مطالعات کُردی هستند قرار داده شود.»
دکتر چمن¬آرا در ادامة سخنان خود اشاره کرد به صفحه اوّل سایت و گفت:« صفحة اوّل سایت، بخش مربوط به اخبار پژوهشکده است و با آوردن چند نمونه، آن بخش را برای حضار به نمایش گذاشتند.» گذاشتن تمام اخبار برنامه¬های گذشته و آنهایی که قرار است برگزار شود، در صفحة اوّل این سایت به خوبی دیده می¬شود و نمایان است. برای اوّلین بار استفاده از فیلم و ویدیو در این سایت، از خصوصیات بارز آن است که در این¬باره دکتر چمن¬آرا خاطرنشان کرد: «این صفحه به جایی برای آرشیو و آپلودکردن آن دسته از ویدیوهایی که در رابطه با کار و فعالیت¬ها و برنامه¬های علمی پژوهشکده کردستان¬شناسی هستند در نظر گرفته شده و این مهم باعث مهیا شدن فرصتی برای تمام آنهایی که به هر نحوی امکان و شرایط حضور مستقیم در برنامه¬ها و سمینارهای پژوهشکده کردستان¬شناسی را ندارند و این به فرصتی برای استفاده بیشتر علاقمندان از مراسمات و برنامه¬های علمی این مرکز تبدیل می¬شود».
دکتر چمن¬آرا در ادامة سخنان خود به مشکلی فراگیر در دانشگاه اشاره کرد و گفت:« متاسفانه نبود سیستمی صوتی وتصویری کارآمد برای تصویربرداری در دانشگاه، باعث کاهش کیفیت برنامه¬ها و آن دسته از ویدیوهایی که از برنامه¬ها گرفته می¬شود، تبدیل شده است و این به مشکلی فراگیر برای تمام بخش¬های دانشگاه کردستان تبدل شده که امیدواریم این مشکلات به زودی رفع و برای آن چاره¬ای اندیشیده شود و بتوانیم از امکانات دانشگاه کردستان به خوبی و نحو احسنی استفاده کنیم».
بخش مربوط به معرفی و گذاشتن کتاب و انتشارات پژوهشکده کردستان¬شناسی دانشگاه کردستان، از بخش-های مهم این سایت بود که دکتر چمن¬آرا در مورد آن سخن به میان آوردند:« ما در این بخش تمام آن دسته از اطلاعات هایی که به کتاب و انتشارات این مرکز ربط دارند را قرار داده و یکی از خصوصیات و ویژگیهای این بخش آن است که آن دسته از افرادی که قصد خرید کتابی را داشته باشند، از طریق این سایت می¬توانند ارتباط برقرار و ما هم از طریق پست به طور مستقیم کتابها را برایشان ارسال نمائیم».
رئیس پژوهشکدة کُردستان¬شناسی در ادامة سخنان خود جنبه¬های دیگر این سایت را اینگونه معرفی کرد:« بخش دیگر این سایت سه زبانه، مربوط به گالری است و ما در این بخش گلچینی از تصاویر برنامه¬های گذشته و حال پژوهشکده را بارگذاری می¬کنیم و می¬توانید آنها را ملاحظه نمایید، همانطور بخش مربوط به گروه¬های پژوهشی پژوهشکده کردستان¬شناسی از بخش¬های این سایت می¬باشد و می¬توانید تمام آن اطلاعات و ملزوماتی را که مربوط به گروه¬های پژوهشی هستند از جمله معرفی گروه، آن دسته از کارگروه-هایی که در زیرمجوعه¬های گروه¬های پژوهشی قرار دارند و کار و پروژه¬های این بخش، فرم و تمام آن اطلاعاتی که مربوط به آن بخش پژوهشی هستند را ملاحظه کنید».
صفحه مربوط به کتابخانه بخش مهم دیگری از این سایت می¬باشد که دکتر چمن¬آرا به آن اشاره کرد و گفت:« پژوهشکدة کردستان¬شناسی با دارابودن کتابخانه¬ای بزرگ و ایجاد بخش مربوط به منابع و کتاب¬های دیجیتال، نقش مهمی را ایفا می¬کند و ما هم در این بخش می¬توانیم اطلاعات آن کتاب¬هایی را که در پژوهشکدة کُردستان¬شناسی موجودند را به شیوة pdf بارگذاری و در معرض دید و خوانش خوانندگان قرارگیرد». در این بخش از سخنان خود اشاره کرد به نقش و تلاش¬های سرکار خانم حسیبه سیدی و گفت:« بودن خانم سیدی باعث رونق بیشتر کتابخانه و علم کتابداری و به انجام رساندن این سایت هم به تلاش¬های ایشان و باقی همکارانمان در پژوهشکدة کُردستان¬شناسی باز می¬گردد».
دکتر چمن¬آرا در پایان سخنان خود بر روی این موضوع تأکید کرد که:« تلاشمان این بوده است که تمام کار و فعالیت¬هایی که در رابطه با پژوهشکدة کردستان¬شناسی هستند را در این سایت بگنجانیم و مانند مرکزی پژوهشی بتوانیم آن کارهایی را که به انجام می¬رسانیم را در این سایت قرار دهیم تا علاقمندان و پژوهشگران بتوانند از آن استفاده لازم را ببرند. ایشان ضمن سپاس و تشکر از تمام کسانی که در مدّت راه اندازی این سایت همکاری نموده¬اند، آرزو کردند که این مهم به فرصتی برای پیشبرد بیشتر کار و فعالیت¬های پژوهشکده تبدیل شود و در پایان هم باعث پیشرفت و ترقّی روزافزون علم و دانش و پیشرفت مطالعات کُردی».
لازم به ذکر است که این سایت توسط گروه کارزان و به سرپرستی مهندس مصباح بیننده و همکارانشان، راه¬اندازی و به پایان رسیده است.