دومین نشست خبری جایزه قلم ههژار برگزار شد
دومین نشست خبری جایزه قلم ههژار برگزار شد

دومین نشست خبری جایزه قلم ههژار برگزار شد
دومین نشست خبری با اصحاب رسانه کردستان با حضور دبیر جایزه، دبیر علمی، دبیر اجرایی و معاون پژوهش دانشگاه کردستان برگزار شد.
به گزارش دبیرخانه جایزه قلم ههژار، این نشست امروز (۴ خرداد) با حضور جمع کثیری از اصحاب رسانه کردستان برگزار و به سوالات خبرنگاران پاسخ داده شد.
دکتر علیاکبر مظفری، معاون پژوهش دانشگاه کردستان با اشاره به اینکه ماموستا ههژار یک شخصیت فاخر کرد است، اظهار کرد: با هدف بزرگداشت جایگاه این اندیشمند برجسته، دانشگاه کردستان اقدام به برگزاری این جایزه کرده است.
معاون پژوهشی دانشگاه کردستان، هدف اصلی این جایزه را گردهم آوردن اصحاب قلم از کشورهای مختلف و تقدیر از نویسندگانی عنوان کرد که آثارشان در راستای خدمت به زبان و ادبیات کردی نوشته شدهاند.
دکتر یادگار کریمی، دبیر جشنواره با اشاره به اینکه ۹۴۱ اثر به دبیرخانه جایزه ارسال شد، اظهار کرد: ارسال این تعداد کتاب به یک جایزه بی سابقه بوده و نشان دهنده ثروتمند، خلاق و رو به رشد بودن زبان کردی است.
وی افزود: جایزه قلم ههژار نخستین و بزرگترین جایزه جهانی کتاب کردی است و عرصهای برای ارائە پژوهش و آثار برجسته و فاخر در تمام حوزههای مختلف علوم انسانی است.
دبیر جایزه قلم ههژار به دشواری روند داوری اشاره و اعلام کرد: در پایان به ۶ اثر جایزه ویژه اهدا خواهد شد و ۳۲ اثر نیز به عنوان شایسته تقدیر انتخاب خواهند شد.
وی همچنین از حضور مهمانانی ویژه از کشورهای مختلف عراق، ترکیه، سوریه، استرالیا، سوئد و آلمان در این جایزه خبر داد و این حضور گسترده را نشان دهنده اهمیت این جایزه در میان نخبگان و نویسندگان دانست.
در ادامه دکتر نجمالدین جباری، دبیر علمی جایزه قلم ههژار به تفکیک تعداد آثار ارسالی در بخشهای مختلف را اعلام کرد و گفت: بیشترین آثار ارسالی در حوزه ترجمه بوده است.
وی با اشاره به اینکه ۷۴ درصد شرکتکنندگان مرد در جایزه مرد و بقیه زن بودهاند، افزود: نبود محدودیت برای آثار ارسالی موجب استقبال بی نظیری شد که دشوار شدن روند داوری را در پی داشت.
دکتر جباری با اشاره به اینکه ۸۴ داور از داخل و خارج ایران آثار ارسالی را داوری کردهاند، خاطرنشان کرد: انتخاب داوران نیز بر اساس معیارهایی صورت گرفته تا داوری منصفانه و عادلانه باشد و برندگان راستین معرفی شوند.
دکتر مسعود بیننده، دبیر اجرایی جایزه قلم ههژار نیز در ادامه اظهار کرد: ایجاد جایزه قلم ههژار ترکیبی از دو ایده است چنان که هم بنیادی برای حفظ و بازنشر آثار ماموستا ههژار محسوب شده و هم تلاشی برای چاپ و انتشار و تقدیر از کتب دیگر در حوزه زبان و ادبیات کردی است.
وی یادآور شد: جایزه قلم ههژار سالانه در بخشهای مختلف کتاب پذیرش میکند و بر اساس معیارهای داوری، از کتب برتر تقدیر بعمل میآید و این در راستای تلاش برای تولید آثار بیشتر در حوزههای مختلف به زبان کردی است.
دکتر عدنان برزنجی دبیر اجرایی جایزه نیز به ضرورت وجود جایزهای ویژه برای رسانهها اشاره کرد و خواستار افزوده شدن این مهم در سالهای آتی و دورههای بعدی جایزه قلم ههژار شد.