دکتر چمن آرا: کردستانشناسی مجری بزرگترین پروژه گردآوری فولکلور ایران است
دکتر چمن آرا: کردستانشناسی مجری بزرگترین پروژه گردآوری فولکلور ایران است
سمینار بین المللی "ادبیات عامیانه کردی: تاریخ، نظریه و پراکتیس"، با حضور اساتید دانشگاە، دانشجویان و علاقمندان، برگزار شد
این سمینار، روز سهشنبه، ۱۰ اردیبهشت ۹۸ با حضور پروفسور دکتر اولریش مارتسولف، استاد دانشگاه گوتینگتن آلمان و مدیر دانشنامه جهانی قصه های عامیانه، دکتر بهروز چمنآرا سرپرست پژوهشکده کردستانشناسی، دکتر نجمالدین جباری استادیار زبان و ادبیات فارسی دانشگاه کردستان و هیرش شیرزاد، پژوهشگر پیوسته پژوهشکده کردستان شناسی در دو نوبت صبح و بعدازظهر در چهار بخش مختلف همراه با پنل پرسش و پاسخ در تالار خیام دانشکده زبان و ادبیات برگزار شد. بخش اول این سمینار در نوبت صبح با سخنرانی پروفسور اولریش مارتسولف آغاز شد.
پروفسور مارتسولف در ابتدای سخنانشان به تحقیقاتشان درباره بهلول دانا و سفرشان برای مطالعات در این باره به ایران و مسجد بهلول در قزوین و تحقیقات میدانیشان میان مردم درباره این قصه پرداخت.
در بخش بعدی پروفسور مارتسولف درباره پروژههای جمعآوری قصهها و ادبیات عامیانه در آلمان و چگونگی انجام آنها و متمایزکردنشان از قصههای فرانسوی و غیره، نیز جایگاه قصههای ایرانی و کردی در این میان و اهمیتشان میان جوامع غربی توضیحاتی را ارائه نمودند. در ادامه این سخنرانی مارتسولف به معرفی برخی از آثار جمعآوریشده با موضوعیت فولکلور و ادبیات عامه توسط شرقشناسان غربی از جمله آقای بنفی (هندشناس) و تاثیر آثار ادبیات عامه هندی بر ادبیات شفاهی اقلیمهای شرقی پرداختند و به نقل از بنفی آنرا مکتب هندی نامیدند.
پروفسور مارتسولف در بخش پایانی سخنانشان به تفاوت روایتهای مختلف از یک داستان مشترک با آوردن نمونه از داستان "شنگول، منگول و حبهانگور" در میان ملل شرقی و غربی اشاره کردند.